Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 40-годишен, който  е предаден

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 40-годишен, който  е предаден
Коментари Харесай

Съдят мъж за измама с ремонт на къща край Пловдив, излъгал, че синът му е в кома

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против 40-годишен, който  е предаден на съд за това, че в интервала от 23.06.2020 г до 20.08.2020 година, в  София, в пловдивското село Новаково, и в Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение е измамил другиго и с това му предизвикал имотна щета в размер на обща стойност 10 290 лв..
Прочетете още
Обвиняемият бил шеф на компания за поправки и разполагал с печати, само че не бил акредитиран да борави с тях. Собственик на сдружението било друго лице. Към момента на осъществяване на действието компанията била в неплатежоспособност. Въпреки това на 23 юни 2020 година в София 40-годишният сключил контракт с потърпевшия мъж за осъществяване на ремонтни действия в къща в село Новаково.

 За идните действия той получил първична вноска от 4680 лв.. Няколко дни по-късно предложил на притежателя да бъдат осъществени строителни действия отвън контракта, като за това изискал в допълнение пари за материали, които не били закупени. Изпратил и служащ, който разкопал двора и преместил чешмата, само че без да употребява материали. Обвиняемият не посещавал обекта, като въвел в подвеждане потърпевшия, че синът му е аварирал, изпаднал в кома, за което му били нужни финансови средства. 

Така още няколко пъти получил пари от притежателя на парцела. Обвиняемият мъж твърдял, че се намирал в Турция за лекуване и интервенция на сина си, а когато се върне щял да извърши отговорностите си по контракта за ремонт, което не се случило. Според обвинителния акт на шест пъти той получил разнообразни суми пари от потърпевшия в общ размер на 10 290 лв., които не са възобновени.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР